jucatorigalati
2042 poze   60226 vizite
Albume
A-EU
   A- flori
   A-carnetul de arbitru european EE
   Amintiri
   Ciobanesc romanesc Carpatin
   Oktoberfest 2012
   Prezentarea raselor romanesti in Germania
   Vizita la Puiu Iclenzan
ARTICOLE PARERI
   Activitati de iarna
   Alea Jecta Est
   Ameliorare sau transformare
   Arjan Beens
   Calitatile dorite la Bursa Roller
   Ciurea Ilie- 1 provincial fond maturi 2014
   Concurand impotriva
   Dupa 20 de ani
   Gunter Prange
   Jucatorul de Galati intr-o jumatate de secol
   Nationala Frantei- Chambery 2011
   Obtinerea de culori noi la Jucatorul de galati
   porumbei buni si porumbei rai
   Porumbeii Galateni in RFG
   Porumbeii Galateni-Spurling
   Porumbeii Orlik
   Reproducerea de iarna
   Rolleri Orientali Rolleri Romanesti
   Romania Tara porumbeilor de zbor
   Selectia porumbeilor de zbor
   Standardul
   Titluri in Columbofilie
   Un Campion Mare dintr-o asociatie mica
COLOMBICULTURE
   Iulie-August 2013 nr 206
   noiembrie-decembrie 2016
CURSUL EUROPEAN DE ARBITRAJ SIBIU 2013
cursul european de arbitrii EE Ovifat 2010
cursul European de arbitrii-EE Chambery 2008
EXPOZITII
   expo bistrita 2007
   Expo Bistrita 2014
   expo internationala galati 2010-exotica
      expo galati-porumbei
         expo galati pasari si animale mici
         EXPO GALATI-PREMIERE
   EXPO NAT SANNICOLAU MARE 2010
   Expo Nationala KIELCE POLONIA
   expozitia nationala bistrita 2009
   poze expo-dortmund
JUCATORI DE GALATI
   CRESCATORI J G
      Mihail Stefaniu
      Vasile Margineanu
   Lot de zbor 2013
   Lot de zbor 2014
   Lot de zbor 2015
   Matca 2007
   matca 2012
   Matca 2013
   Matca 2014
   Matca 2015
   pui 2007
   Pui 2007 maturizati
   Pui 2008
   pui 2009
   pui 2010- ramasi
   pui 2011
   pui 2011 maturizati
   pui 2012
   Pui 2013
   Pui 2014
   Pui 2015
   Pui 2016
   varietati de desen la Jucatorii de Galati
      CAFENII - laptii- bragagii- albastru diluat
      porumbei tip GHITA ROSU
      porumbei tip SAVESCU
POZE DIVERSE PORUMBEI
   porumbei din 1993-1995
   POZE 2011
   poze din carti de specialitate
   poze din crescatorie
   SOIMUL CALATOR- raniti
   transformari odata cu varsta
RASE DE PORUMBEI
   Castani de Craiova
   Jucator de Constanta
   Mascati de Braila
   Negri trenati de Bucuresti
   porumbei basarabeni
      Jucator Bimotat Basarabean
   rase bulgaresti
   Rolleri de Bursa
   Rolleri Orientali
   TAKLA- MERMERI
   Voiajor Romanesc de Frumusete
   Zburator codalb de muntenia
   Zburator codalb romanesc
   Zburator Visiniu romanesc
SITEUL CLUBULUI FRANCEZ DE JUCATORI SI ZBURATORI
y- DE VANZARE
z1- VOIAJORI
   a-expo-tg- mures-2012
   combinatie van Heteren
   Jan Hooijmans
   Jan Pijpers
   MATCA
      Femele
      masculi
      Perechi 2015
      pui voiajor 2013
      Rezultate fonduri 2013
   Pui voiajori 2014
   rezultate 2011
   rezultate fonduri 2011
   Rezultate fonduri 2014
   Rezultate fonduri 2015
   vlad-burca-pigeons
   ZBOR
z1_V articole AS
   Cuvintele intelepte ale unui superstar
   Daca eu eram seful 1
   Daca eu eram seful 2
   Klaas Krom
   Visatorul e nou

membru din 1 noiembrie 2007

Daca eu eram seful 2

Daca eu eram seful 2


Scriam ca un sportiv trebuie sa aiba un obiectiv pe care sa-l vizeze si in sportul columbofil de astazi, obiectivul nu este intotdeauna prezent. De prea mult timp, inca asteptam. De prea mult timp, prea putin s-a intamplat. Cu toate acestea, există încă suficiente motive pentru a începe in sportul columbofil sau sa nu ne oprim. Dar noi trebuie sa ne schimbam, “ sa ne miscam odata cu timpul” este ceea ce spun. Daca eu eram seful ( si multi ar spune: “Slava Domnului ca nu esti”), multe s-ar fi schimbat.

Reorganizarea

Aş începe prin a reduce foarte mult programul de curse. Este o nebunie sa organizezi trei curse de peste 700 km într- un week-end. Chiar şi două curse de peste 700 km este prea mult. Aceasta conduce la fragmentare (porumbei mai puţin) şi pune prea multă presiune asupra rezistentei columbofililor, organizatorilor, presei, transportatorilor, soţiilor, copiilor si pe contul bancar. Cred că O CURSA de maraton de peste 800 km ,odata la două săptămâni, este mai mult decât suficient. O multime de porumbei s-ar inscrie şi ce spectacol ar fi. De ani de zile ne promit curse mai puţine, dar de fapt sunt tot mai multe . Aceasta este împotriva oricărei logici, in momentul în care numărul de crescatori este în scădere rapidă. Trebuie să fim de acord, un Semi National, cu doar 300 de porumbei, este chiar ridicol.

Continuam

Aş baga sabia si in cursele de demi-fond . Aşa cum este acum, în aceeaşi zi o cursa de 400 km si o cursa de circa 500 km nu are sens. Asta a fost posibil atunci când încă aveam, sa zicem, un număr de 80.000 porumbei inscrisi. Acum, aceasta duce la curse cu un numar hilar de mic de porumbei, costuri inutile , stres şi o mulţime de energie negativa. În ultima vreme am fost in vizita la cineva şi tensiunea din familie a fost de nesuportat. Discutia a fost între el şi ea şi subiectul au fost porumbeii. Ea s-a saturat de faptul ca el era nevoit să meargă la club patru zile pe saptamana. Şi el "a trebuit să" din cauza curselor la care vroia sa participe.Cred ca EA avea dreptate.Oricum ,intregul an se învârte în jurul porumbeilor şi a fi nevoit sa mergi la club patru zile pe săptămână în timpul sezonului de curse este chiar prea mult.

Continuam suplimentar

Sunt bucuros sa spun ca dublarea concursurilor ,cu cele de femele, este acum de domeniul trecutului. Aceasta dublare s-a facut, deorece se credea ca femelele nu pot concura cu masculuii. Dar in sportul columbofil de azi, ne dam seama ca in curand, masculii vor trebui protejati de femele. Exista inca curse separate pentru porumbei tineri ( de un an), cel putin in Belgia. Dar daca studiem rezultatele? Mai trebuie oare sa protejam porumbeii tineri de catre adulti? Opusul ar trebui sa se aplice. Si faptul ca porumbeii de doi ani zboara inca separat in unele curse nationale, dovedeste ca unii au pierdut complet contactul cu realitatea. Realitatea este ca porumbeii de doi ani nu au un avantaj ca pasari adulte, doar ca acestia sunt, de fapt, greu presati de concurenta cu porumbeii tineri, si in unele cazuri sunt deja depasiti. As anula aceste curse pentru porumbei de doi ani, chiar de astazi, deasemenea si dublarea cu porumbeii tineri. Numai in Belgia exista o separare intre porumbeii tineri si cei maturi.
Ai putea chiar crede ca aceste dublari sunt facute doar pentru a face mai multi bani de la crescatori. Stiu ca este dificil sa renunti la traditii, mai ales in Belgia, dar priviti rezultatele si o sa fiti de acord cu mine. Timpurile se schimba. Porumbeii maturi nu mai sunt superiori, mai mult decat atat, in August porumbeii maturi nici macar nu mai pot concura cu cei tineri.
Daca eu eram seful, ar fi doar doua tipuri de concursuri pentru porumbei: pentru pui si pentru maturi. In consecinta , fara curse separate pentru femele, nici pentru porumbei de un an si in nici un caz,separat pentru cei de doi ani.

Si mai mult

Si nu se va termina acolo. Datorita diminuarii numarului de crescatori ( odata cu noi si a numarului de porumbei in concursuri) as reorganiza deasemenea si cursele de viteza. In acest moment, nu in urmatorii 5 ani. Sau vrem sa-l urmam pe Pied Piper din Harmelin. Toate acestea impreuna ducand spre distrugere? Doua curse de viteza pe duminica ar fi avut sens, daca mai erau inca 100.000 inscrisi, dar timpurile se schimba si asta este foarte evident cand te uiti la rezultate in timpul sezonului.
Quievrain porumbei tineri: 37 porumbei. Quievrain porumbei maturi : 9 porumbei. Noyon porumbei tineri: 39 porumbei. Noyon porumbei maturi: 12 porumbei.
In fiecare duminica O cursa de viteza de 200 de km cu porumbei maturi SI tineri, in aceeasi competitie? Stiu ca multi se tem de asta, dar intr-o zi va trebui s-o facem si ar trebui s-o luam inaintea acelui moment.

Zburatorii de gloata

Multi nu aud ce aud eu; exista frustrari in legatura cu tot mai multi zburatori de gloata.
Crescatorii care claseaza 3 din 3 angajati intr-o cursa, sunt ignorati, in timp ce presa da atentie crescatorilor care claseaza 30 din 70 angajati intr-o cursa. Nu am nimic impotriva angajarilor in masa, cei mai buni prieteni ai mei sunt printre ei, dar sportul echitabil inseamna mai mult decat asta. Nu poti explica unui non-crescator ca in competitiile cu porumbei, crescatorii cu 4 porumbei trebuie sa concureze impotriva crescatorilor cu 100 de porumbei. Ar trebui sa existe limite. Este o nebunie atunci cand un crescator beneficiaza de toata publicitatea pentru ca a castigat un national, dar a facut-o cu al 86-lea porumbel al sau. Ok, mai multe pasari vor reduce costurile de transport. Daca un crescator vrea sa concureze cu mai multe pasari, foarte bine, dar atunci sa concureze cu echipe. Daca limita ar fi de 30 pasari si el vrea sa concureze cu 80, as propune urmatoarele: primele 30 de pasari alese ar fi echipa 1. Urmatoarele 30 ar fi echipa 2. Urmatoarele 20 ar fi echipa 3. In acest fel, el nu poate castiga locul 1 si 2 cu al 8-lea si al 67-lea porumbel al sau, ceea ce este intr-adevar foarte frustrant pentru majoritatea.
Si mai multi crescatori mici dar buni vor primi atentia pe care o merita.

Presa

In acest sens, presa are deasemenea o responsabilitate. De exemplu, incetati sa mai laudati pe acei crescatori care claseaza mai putin de 50% din porumbeii angajati.
A lauda columbofilii care claseaza multi porumbei, fara a mentiona cati porumbei au angajat in cursa, este doar necinstit.
Sistemul actual permite crescatorilor sa participe cu cat de multi porumbei doresc, (chiar dacă asta ar însemna 400) şi aceasta frustrează crescatorul cu păsări puţine. Si daca va trebui sa-l pierdem, vom pierde sportul columbofil.
Unii crescatori (în Belgia), locuiesc intr-o zona unde pot participa la mai multe concursuri. Unii folosesc (sau abuzeaza) acest fapt, inteligent, în funcţie de direcţia vântului. Altceva as face in legatura cu asta. Toata lumea poate sa concureze unde vrea, dar pentru tot sezonul! NU este diferit in celelalte tari.

Concluzie

Am vorbit de campionate si certuri interne.
Daca eu eram seful nu as fi lasat ca toate cursele sa conteze. Am argumentat deja pentru asta in Olanda si se ocupa acum de acest lucru.
De exemplu 8 curse de demifond? Doar cele mai bune 6 conteaza pentru campionat. Asta inseamna ca ai putea rata o cursa ocazional sau nu ar fi un dezastru daca ceasul nu a functionat corespunzator.
Dar cum am spus deja, nu am prea multa influenta si zburatorii de gloata – in special, vor fi bucurosi de asta.
Dar…daca ei se simt amenintati si se tem ca nu pot castiga cu “doar” 30 de porumbei in cursa, atunci ei sunt doar “pseudo campioni” pentru mine.Ad Schaerlaeckens – 13.12.2010 traducere-Vlad Hadarau iulie-2011Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.